Edemul de la nivelul sinusului și în apropierea urechii

O astfel de problemă poate apărea ca rezultat alpurtând cerceii pe care nu le potriviți mărimea sau materialul din care sunt făcute. Inflamația lobilor urechilor provoacă nu doar purtarea cerceilor. Mai probabil, boala în cazul unei punceri incorecte a urechii, care poate provoca, de asemenea, un proces inflamator. Cum de a reduce pericolul infectării tuturor iubitorilor de bijuterii, citiți în articol.

Simptome de inflamație a lobilor urechii

De fiecare dată când introduceți în lobul urechiiCercei, tu, în același fel, accesul deschis la bacteriile care trăiesc pe pielea ta. Dacă observați că pielea lobului urechii de lângă cercel a devenit roșie, umflată, este acoperită cu o crustă sau dacă se scurge lichid din ea, înseamnă că a apărut o infecție. Inflamația fibrei libere are loc cu o roșie ușoară în locul unde este localizată cercetașul. Apoi, răspândit pe întregul lob, în ​​sus, de-a lungul spatelui gâtului, în canalul urechii.

Când ar trebui să văd un doctor? Dacă simptomele inflamației nu dispar în câteva zile, trebuie să vă adresați unui medic. Nu există o probabilitate mare ca infecția să aibă consecințe grave, însă poate să apară inflamarea fibrei libere, precum și infecția târâtoare sub piele.

Cum de a trata la domiciliu inflamarea urechii?

Dacă observați primele simptome ale bolii, aveți nevoiescoateți cerceii. Odată ce ați scos cerceii, trebuie să se spele infecția cu apă și săpun - acest lucru va conduce la faptul că înroșirea și umflarea va fi pe cont propriu.

Ce trebuie să faceți dacă există inflamație?

Dacă vrei ca urechea străpunsă să se vindececât mai curând posibil și lobul urechii nu a fost afectat de inflamație, este necesar să-l ștergeți cu soluții dezinfectante. Puteți utiliza peroxid de hidrogen sau alcool medicinal obișnuit. Clorhexidina sau Furacilina este, de asemenea, adecvată pentru acest scop. Dacă nu există simptome de inflamație, ștergeți urechea de două ori pe zi timp de 2-3 săptămâni.

Chiar dacă ai avut grijă de lobul urechiidupă piercing, poate deveni inflamat. În acest caz, veți vedea roșeață, umflarea urechii. În acest caz, va trebui să schimbați soluția dezinfectantă și, de asemenea, să măriți cantitatea de frecare de până la cinci ori pe zi.

Trebuie remarcat faptul că nu este recomandată scoaterea cerceiului de la ureche cu inflamație, deoarece rana va dura și infecția va trece, dar nu veți mai putea pune înapoi cercelul.

Dacă observați un abces în rănire, este timpul să luați un unguent antibacterian. Nu uitați să vă spălați mâinile înainte de procedură, altfel situația poate deveni mai complicată.

Dacă activitățile propuse nu vă ajută, tueste necesar să vizitați un medic. El va fi capabil să stabilească cauza bolii. Dacă aveți o reacție alergică la metalul din care sunt fabricate cerceii, puteți schimba pur și simplu decorarea. Dacă schimbați cerceii și inflamația nu trece, atunci, cel mai probabil, va trebui să renunți complet la purtarea lor.

Dacă a apărut inflamația lobului urechiiun timp după piercing, atunci trebuie să efectuați aceeași secvență de acțiuni. Singura diferență este că, în acest caz, puteți scoate inelele pentru o vreme, deoarece rana nu poate dura.

Prevenirea bolilor inflamatorii ale lobului urechii

Dacă vă decideți să vă străpungeți urechile, ar trebui să înțelegeți,că această procedură poate duce la o infecție acolo. Din fericire, există medicamente care pot ajuta la evitarea acestui fenomen neplăcut.

Pentru a evita răspândirea infecției, urechiletrebuie să străpungă specialistul potrivit și să o facă corect. Cel mai bine este să contactați un dermatolog care își străpunge urechile cu un pistol special - un dispozitiv care își pierde urechile cu cerceii sterilizați. Atunci când un medic utilizează un dispozitiv special în combinație cu tehnici adecvate, riscul de infecție este redus semnificativ.

Cum de a reduce probabilitatea de inflamație în timpul puncției?

Păstrați-vă urechile curate. Doar urechile străpunsă trebuie spălate cu peroxid de hidrogen de două ori pe zi, apoi se aplică unguent antibiotic pe lobii urechilor. Acest lucru ar trebui făcut două până la trei zile după piercing, iar apoi puteți spăla urechile cu apă și săpun.

Cerceii trebuie să fie din aur. Este mai bine să purtați cercei din materiale pure care nu conțin impurități, de exemplu, aur sau argint. Este demn de remarcat faptul că în cercei ieftin conține nichel, la care mulți oameni sunt sensibile. Alergia la acest metal poate provoca dezvoltarea infecției.

Sperăm că recomandările pe care le-am propusvă va permite să evitați inflamarea lobului urechii. Dacă da, o puteți face cu ușurință. Principalul lucru este să vă amintiți că, dacă inflamația din lobul urechii nu dispare după efectuarea acestei secvențe de acțiuni, trebuie să vă adresați unui medic - doar vă va ajuta să stabiliți adevărata cauză a acestui fenomen neplăcut.

© Autor: terapeutul Elena Dmitrenko

Cu acest articol citiți: