Edem după îndepărtarea ateromului pe cap

Ateromul este benignneoplasme, a cărui apariție este cauzată de blocarea canalului glandei sebacee. Dopul format în conductă, previne ieșirea sebum în exterior și sebum sub pielea incepe sa se acumuleze.

Ateromul poate apărea pe orice parte a corpului, darcel mai adesea apare pe față, pe scalp, pe spate, pe pielea organelor genitale, sub axială. Atheroma este prezentă la 5-10% dintre persoane. Femeile sunt mult mai probabil să apară aterom decât bărbații.

Motivele pentru apariția aterei nu sunt pe deplin înțelese. Care contribuie la apariția acestor factori neoplasmele includ tulburări hormonale, transpirație excesivă, frecventă a prejudiciului a pielii și chiar și o predispoziție genetică.

Ateromele nu trec de la sine. Dacă ateromul nu deranjează și nu strică aparența unei persoane, ea nu poate fi ștearsă. Unguentele cu antibiotice și metodele populare de tratament în cazul ateromului nu sunt eficiente.

Atheroma are aspectul unei formări asemănătoare tumorii cucontururi clare. Cu supurație a ateromului, crește temperatura corpului, apar dureri, roșeață și umflături. Dacă ateromul izbucnește, acesta separă conținutul de salivă de puroi și în locul lui se formează un ulcer.

La început, ateromul are aspectul unui mic sfericeducație. De-a lungul timpului, acesta crește și crește cu o capsulă densă de legătură, care crește sub piele, sub forma unei tumori sferice dense. Ateromul poate rămâne timp de mulți ani mic sau rapid, până la dimensiunea unui ou de pui și mai mult.

Din alte neoplasme, se poate distinge ateromulprin prezența pe puncte negre - colmatat duct sebacee. Ateromul poate comunica cu suprafața pielii prin gaura mica, astfel eliberat periodic din aceasta descărcare caș gălbui, având un miros neplăcut.

Dacă ateromul este dezvăluit independent,Scoateți din piele conținutul său cu un fleece și contactați un dermatolog sau chirurg. Medicul trebuie să îndepărteze rămășițele ateromului și capsula acestuia și să trateze rana astfel încât să nu se omoare.

Procesul malign începe în ateromrar: în aterom incep sa creasca celulele canceroase (acest lucru se întâmplă mai ales la vârstnici). Cereți asistență medicală de urgență este necesară în cazul în care un aterom a început să crească rapid, sângerează sau mâncărime. Este mai bine să se consulte un medic și scoateți aterom, de îndată ce a apărut, pentru că în afară de riscul de a începe proces malign se poate întâmpla ca o infecție bacteriană.

Din ateromul lipom este diferit în care conținutul său este de sebum (infecție aderare puroi), în timp ce conținutul lipoame proliferează activ celulele de tesut adipos.

Intervenția chirurgicală pentru eliminarea ateromului se efectuează sub anestezie locală (novocaină sau lidocaină) și durează aproximativ 15-25 minute, după care pacientul se întoarce acasă.

Dacă un proces purulente a început în aterom, atuncideschideți imediat și curățați conținutul capsulei și apoi scoateți capsula însăși. În cazul în care inflamația nu este asociată cu infecția de aterom, se recomandă să se aștepte până când el se calmeaza, si doar apoi elimina tumorii.

Deschiderea unui aterom nu se poate face independent: Ateromul trebuie eliminat numai cu capsula. Eliminarea aterom este pe cale chirurgicala urmeaza: pielea de deasupra aterom disecate cu grijă, având grijă să nu deteriora aterom capsulei, apoi extirpa chistul împreună cu capsula sale, împingând degetele de marginile rănii.

Adesea, o persoană merge la un spitalCazul în care ateromul câștigă o dimensiune gigantică. În acest caz, o operație de îndepărtare ateroamelor efectuate ușor diferit: pe piele peste noua formațiune a făcut două incizii se invecineaza, printr-o incizie foarfeci curbe speciale sunt introduse sub aterom prin care aterom și pleavă. După îndepărtarea aterom în țesutul subcutanat se suprapun suturi absorbabile si pielea cu rosturile verticale se suprapun fir atraumatic, care sunt îndepărtate după 1-2 săptămâni.

Contraindicarea la tratamentul chirurgical al ateromului este reducerea coagulării sângelui, a zilelor critice sau a sarcinii la femei, precum și diabetul zaharat.

Metodele eficiente de îndepărtare a aherului sunt metodele cu laser și radio.

Aceste metode au un singur dezavantaj: ele sunt aplicate numai dacă creșterea este mică.

Când se îndepărtează ateromul prin metoda laser pe pieleo mică incizie se face acolo unde se introduce LED-ul și ateromul se evaporă cu ajutorul unui laser. Atheroma după o intervenție chirurgicală efectuată cu un laser nu reapare. Un avantaj suplimentar al acestei metode este lipsa necesității de a-și rad pielea dacă ateromul se află pe scalp.

O metodă minim invazivă de îndepărtare a aterosului esteaplicarea undelor radio de înaltă frecvență. Undele radio acționează numai asupra conținutului chistului, fără atingerea țesuturilor sănătoase. Cicatricile postoperatorii după aplicarea metodei undelor radio pe piele nu rămân.

După îndepărtarea aterom și suturi, bandaj rana pentru a preveni frecarea rana pe haine. Ligatura după îndepărtarea aterom pe cap nu se face de obicei.

La operare nu este întotdeauna posibilă îndepărtarea completăcapsulă, ceea ce duce ulterior la o recurență a ateromului. Edemul după îndepărtarea unui aterom trece în câteva zile. Pentru a scăpa mai repede, trebuie să tratăți regulat rana cu antiseptice.

După intervenția chirurgicalălocul ateromului poate rămâne dens. Sigiliul după îndepărtarea plăcii de aterom se poate datora formării de cicatrice, infiltrare postoperatorie sau granuloame. Dacă apare un sigiliu, consultați un medic pentru diagnosticare.